Flandrien Kaas is een op-en-top Belgische kaas die gemaakt wordt op de traditionele ambachtelijke manier. Alle Flandrien Kazen worden gemaakt met Vlaamse melk van de allerhoogste kwaliteit. En dat proef je! Geen wonder dat al onze kazen medailles behaalden op de prestigieuze World Cheese Awards. Flandrien Kaas, handgemaakt, Belgisch en met een karaktervolle smaak'.
Robert Klingstraat 35
8940 Wervik
België
Producten
Flandrien Jong - 6 weken gerijpt
Flandrien Jong rijpt 6 weken op houten planken onder het keurend oog van de Flandrien-kaasmeester.
Dan pas is deze zachte en romige kaas optimaal om als jonge kaas geproefd te worden. Voor de liefhebbers van lekkere kaas uit eigen streek.
Flandrien Jong smaakt heerlijk als sneetje op de boterham.
Flandrien Gerijpt - 6 maanden gerijpt
Flandrien Gerijpt rijpt 6 maanden op houten planken onder het keurend oog van de Flandrien-kaasmeester. Flandrien Gerijpt is een mooi vervolg op Flandrien Jong.
De echte kaasliefhebber zal Flandrien Gerijpt uiterst weten te waarderen omdat hij zo anders is dan een klassieke belegen kaas. In Flandrien Gerijpt zit veel pit, héél veel smaak; een echte aanrader voor al wie zijn smaakpapillen wil stimuleren. Of je nu kiest voor Flandrien Gerijpt op een kaasschotel, op een boterham of als aperitiefhapje, vergezeld van een lekker streekbiertje of aangepast wijntje, smaken zal hij zeker !
Flandrien Oud - 12 maanden gerijpt
Voor de liefhebbers van een krachtige, volle en intense kaassmaak, laten we de Flandrien Kaas verder rijpen tot 12 maanden. De Flandrien Oud is de ultieme bekroning van het vakmanschap van de kaasmaker. Door het langdurige rijpingsproces komen de verfijnde aroma's helemaal vrij. Toch blijft de kaas lekker romig . U kan de Flandrien Oud zowel als sneetje op de boterham, als aperitiefhapje en als dessertkaas degusteren.
Kies een trappistenbier of een volle, krachtige wijn als metgezel.
Intens genieten!
Flandrien Grand Cru - 18 maanden gerijpt
Dé degustatiekaas voor échte bourgondiërs !
De kaasmeesters selecteren de allerbeste kazen om door te rijpen tot Flandrien Grand Cru. Na anderhalf jaar traditionele affinage op vurenhouten kaasplanken krijg je een brokkelig zuivel. De gevormde zoutkristallen zijn een sensatie in de mond. Je proeft een kaas met een heel gelaagde en lange, volle nasmaak.
Schitterend te combineren met een krachtige bourgogne of een trappistenbier.
Topkaas van bij ons !!
Flandrien Light - 8 weken gerijpt - 35% minder vet
De Flandrien-kaasmakers gaan de uitdaging aan om een lightkaas te produceren die zijn gelijke niet kent.
Na productie rijpt de Flandrien Light 8 weken op houten planken onder het keurend oog van de kaasmeester.
Dan pas is deze zachte en smeuïge light-kaas optimaal om te proeven als sneetje op een lekkere boterham. Ook heerlijk om versneden in blokjes in een gezonde salade te verwerken.
Door het verlaagde vetgehalte past Flandrien Light perfect bij een gezonde levensstijl.
Een kaas om volop van te genieten !