Belgische kaas van de boerderij
Producten
Boerejan is een Belgische boerderijkaas gemaakt uit de dagverse volle melk van onze koeien. Deze melk is nooit ouder dan 24u en is héél rijk aan vet en eiwit. Dit proef je in de kaas! Om 1 BoereJan kaas van 17 kilo te maken hebben we 150 liter melk nodig (dit is het equivalent van de melkafgifte van 5 koeien op 1 dag). Boerejan 9M haalde brons op de World Cheese Awards in Bergamo 2019-2020.
Maigre du Nord geitenkaas wordt gemaakt op basis van melk van gieten afkomstig uit Maarkedal. Deze kaas heeft dus een puur Oost-Vlaams karakter en wordt al geruime tijd op de Parijse vroegmarkt Rungis verkocht…(het mekka van de kaas). Deze harde geitenkaas werd door een jury van onafhankelijke kaasmeesters op de World Cheese Awards 2019-2020 te Bergamo, Italië bekroond met de zilveren medaille.
Gentenaer is een Goudse kaas die voortkomt uit de Vlaemsche traditie van genieten. De kaas wordt gerijpt op houten planken. Na 6 maanden ontluikt zijn sublieme zoete smaak in een traditioneel kaaspakhuis aan de rand van Gent.
Smedig, romig en intens van smaak, zo kent iedere kaasliefhebber dit kaasje met zijn typische zwarte korst. Gemaakt van de beste Belgische volle melk en gedurende 8 weken veredeld en gerijpt. Het aloud bewaard gebleven abdijrecept van Gentse Keizer maakt van dit kaasje een échte old school Belgische kaas.
Wittekop is een braaf, zacht kaasje. Hij heeft een typische eetbare witschimmelkorst die geurt naar vers geplukte champignons. De zuivel is heel crèmig en smaakt fris en speels.
Rosse Jeanette is in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden een stoer karaktervolle kaas met intense smaak. Dit kaasje wordt gedurende 2 weken met roodsmeer geborsteld en verkrijgt zo zijn mooie rosse korst.