Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

IJsster

Wij, Dominique en Geert, werken in ons ambachtelijk ijsatelier IJsster te Drongen steeds met Oost-Vlaamse hoevemelk rechtstreeks geleverd door de boerderij, echte boter en lekkere eitjes als basis, gecombineerd met de zuiverste, zorgzaam gekozen ingrediënten en dit sinds 1984. Proef de pure passie in onze ijsjes: laat jezelf en je geliefden keer op keer van het lekkerste ambachtelijk Gents roomijs genieten die we ook verwerken in ijstaarten en ijsdesserts. Alles uit de kortst mogelijke keten, omdat zowel je gezondheid als het klimaat belangrijk zijn voor ons. 

Dagelijks gaan we op zoek naar nieuwe smaaksensaties, met aandacht voor dagverse producten zoals met het 'Kaasbord in een ijsje' (roomijs van gerookte Pas de Bleu, Hinkelspel Sleidinge) of honing lavendel met vers geslingerde honing van plaatselijke imkers, een échte culinaire voltreffer.​ Durf te experimenteren en ontdek de culinaire meerwaarde van ambachtelijk ijs bij de fijnste gerechten.

Maar wist je dat we je ook graag verwennen met cocktails? Wat dacht je van Apérol Spritz, Piña Colada of Picon-sorbet, bij het serveren aan te vullen met bubbels, rum of witte wijn? 

Deze zomer openen we een pop-up in het landelijke Drongen Luchteren waar ook onze winkel en atelier gevestigd is en zal je van dit alles kunnen proeven en genieten op ons zonnig terras.

IJsster

Boskeetstraat 19
9031 Drongen
België

Zaakvoerder(s):
Dominique De Pauw
Geert Gysel
HIB Labelhouder sinds:
7/02/2023
Productgroepen:
Lekker & lokaal
Volg ons via:

Producten

Bij een diner met je beste vrienden of familie hoort natuurlijk ook een speciaal niet-alledaags dessert!  En dat is precies wat je van de Drongense ijs-smul-pizza 'Forêt Noire' mag verwachten!
Omelette Sibérienne of Norvégienne of glacé au four, het maakt niet uit. In elk geval was dit ooit hét lievelingsdessert dat mijn grootmoeder Elisa telkens serveerde als dessert tijdens een familiefeest en nu zet ik het terug op de ijskaart bij IJsster volgens haar recept.
De lieveling van iedereen, de taart die herfst, winter, lente én zomer furore maakt! Bereid je maar voor op luid applaus...
Dat we bij IJsster foodies zijn en graag experimenteren, dat wist je waarschijnlijk al. Dus nu voor alle andere foodies en liefhebbers van blauwschimmelkaas... :)
Taarten op maat voor communie, verjaardag, geboorte, trouw, ...
Gin 'IJsster'
Products Full
Bij een diner met je beste vrienden of familie hoort natuurlijk ook een speciaal niet-alledaags dessert!  En dat is precies wat je van de Drongense ijs-smul-pizza 'Forêt Noire' mag verwachten!

Drongense ijs-smul-pizza

De pizzadeeg vervangen we door joconde biscuit, de tomatensaus door variegato Amarena en als beleg kiezen we voor ambachtelijk roomijs vanille Bourbon met huisgemaakte stukken donkere BrownieAmarena kersen van het gekende Italiaanse huis Fabbri en huisgemaakte mini sorbetbolletjes. We werken af met vers afgedraaide en gebrande Italiaanse meringuemini marshmellows en huisgemaakte chocoladesaus met pure chocolade van Callebaut.

Productgroep
Lekker & lokaal
Omelette Sibérienne of Norvégienne of glacé au four, het maakt niet uit. In elk geval was dit ooit hét lievelingsdessert dat mijn grootmoeder Elisa telkens serveerde als dessert tijdens een familiefeest en nu zet ik het terug op de ijskaart bij IJsster volgens haar recept.

Omelette Sibérienne

Een heerlijk ijsdessert met een dikke snede versgebakken biscuit als bodem, 100% ambachtelijk vanille Bourbon roomijs, een tussenlaag Amarena kersen in siroop (Fabbri) en dik afgestreken huisgemaakte Italiaanse merengue. We branden de merengue al bruin af zodat thuis de taart enkel nog even onder de hete grill moet gedurende 2 à 3 minuten. Flamberen doe je met cointreau of een andere likeur naar keuze. 

Productgroep
Lekker & lokaal
De lieveling van iedereen, de taart die herfst, winter, lente én zomer furore maakt! Bereid je maar voor op luid applaus...

Zoute Zonde

Een ronde luxe-ijs-taart met ambachtelijk zacht vanille Bourbon roomijs met een tussenlaagje van huisgemaakte karamelinterieur en een vleugje fleur de sel uit Gruissan, Languedoc. Op een bodem van geroosterde granen en overgoten met heerlijke huisgemaakte karamelspiegel. Stijlvol afgewerkt met Belgische chocolade krullen.

Productgroep
Lekker & lokaal
Dat we bij IJsster foodies zijn en graag experimenteren, dat wist je waarschijnlijk al. Dus nu voor alle andere foodies en liefhebbers van blauwschimmelkaas... :)

Kaasbord in een ijsje?

Een écht culinair ambachtelijk roomijs van 2 soorten blauwschimmelkazen, nl. de gerookte en niet gerookte Pas de Bleu van kaasmakerij Het Hinkelspel uit Sleidinge. 100% ambachtelijk en lokaal net zoals ons ijsje!

Bij IJsster serveren we dit als voorgerecht met een verse en goed gekruide gravlax en werken we af met verse dille, zwarte peper, Fleur de Sel de Gruissan Languedoc en een beetje gerookte olijfolie Castillo de Canena van La Finca De Olivas. Deze Spaanse op biologisch eikenhout gerookte olijfolie van arbequina olijven heeft een delicate rooksmaak en een subtiel smakenpalet van karamel, vanille en toffee. Subliem bij visgerechten, maar ook verrassend op steak en andere gegrilde vleessoorten. Een pure lekkernij! 

Productgroep
Lekker & lokaal
Taarten op maat voor communie, verjaardag, geboorte, trouw, ...

Taart op maat

Je kan alles terugvinden op onze website (www.ijsster.be) en in onze webshop.

Productgroep
Lekker & lokaal
Gin 'IJsster'

Gin 'IJsster'

We hebben een eigen gin op ambachtelijke wijze laten maken op basis van gerookte vanille en lavendel want dit zijn onze best verkochte smaken ook in roomijs. Deze zomer zal de gin ook te verkrijgen zijn in sorbet.

Productgroep
Lekker & lokaal
Workshops

'Wil jij graag een echte ijsPRINS(ES) worden zoals Elsa uit Frozen? Met je eigen magische krachten en de hulp van de Drongense Trollen die in de Vinderhoutse bossen wonen? De beste ambachtelijke blauwe ijsjes maken op basis van de zuiverste en zorgzaam gekozen ingrediënten die ook nog goed zijn voor je gezondheid en de natuur?'

Volg ons dan op facebook en instagram onder 'Drongenkookt' voor meer info. Vanaf de lente 2023 organiseren we terug workshops voor kinderen vanaf 6 jaar tem 11 jaar.