Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Entre-Deux-Monts BVBA

Belgisch wijndomein tussen de Rodeberg en Zwarteberg in Heuvelland.

Wijndomein Entre-Deux-Monts
Entre-Deux-Monts BVBA

Rodebergstraat
69A
8954 Westouter
België

Zaakvoerder(s):
Martin Bacquaert
HIB Labelhouder sinds:
2023
Productgroepen:
Lekker & lokaal
Volg ons via:

Producten

Wiscoutre Blanc de Blancs
Bacquaert Brut
Wiscoutre Rosé
Zientje
Quatre Cépages
Pinot La Douve
Chardonnay

Het Belgische wijndomein Entre-Deux-Monts is gelegen op de prachtig glooiende flanken tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, recht in het hart van Heuvelland. Gelegen op de snijlijn tussen deze twee bergen en pal op de grens met Frankrijk produceert Martin Bacquaert unieke cool climate wijnen. Het gematigde zeeklimaat, onder invloed van de Noordzee, ligt samen met de unieke samenstelling van de terroir aan de basis van de frisse, elegante en gebalanceerde Entre-Deux-Monts signatuur.

Products Full
Wiscoutre Blanc de Blancs
Wiscoutre Blanc de Blancs

Al sinds 2009 wordt de Wiscoutre Blanc de Blancs op Entre-Deux-Monts gemaakt, en op vandaag is deze mousserende wijn goed voor 40% van de totale productie.

Afbeelding verwijderd.'Wiscoutre' is de oude Frankische naam van het dorp Westouter, thuisbasis van Entre-Deux-Monts.

Afbeelding verwijderd.Blanc de Blancs? Dat betekent dit een witte bubbel is, enkel gemaakt van witte druiven! Dat zijn Chardonnay, Kerner en Auxerrois.

De Wiscoutre Blanc de Blancs is een aromatische, elegante en fruitige bubbel. Het gaat om een Brut, waardoor het een ideaal aperitief vormt. De wijn is fris en toegankelijk, waardoor er makkelijk een tweede glas van kan worden gedronken.Afbeelding verwijderd.

Deze bubbel wordt gemaakt volgens de Méthode Traditionnelle: er vindt een tweede gisting plaats in de fles. Die gisten blijven minstens 15 maanden rijpen in de fles. De wijn viel al meermaals in de prijzen in binnen- en buitenland!

Productgroep
Lekker & lokaal
Bacquaert Brut
Bacquaert Brut

Bacquaert Brut wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir, en bevat 12,5% alcohol. Het is een gastronomische mousserende wijn, die naast het aperitief ook als inleidende wijn bij een voorgerecht kan dienen.

De naam van deze cuvée komt van de traditie dat in de familie Bacquaert mousserende wijnen werden gemaakt. Tot een tiental jaar geleden werd Champagne Bacquaert geproduceerd in Damery door Françoise Bacquaert. Daarna werd de traditie verder gezet op het domein Entre-Deux-Monts en zo ontstond de Bacquaert Brut uit het Heuvelland.

Productgroep
Lekker & lokaal
Wiscoutre Rosé
Wiscoutre Rosé

De naam 'Wiscoutre' verwijst naar de oude Franksiche benaming van het dorp Westouter waar de wijn gemaakt wordt. Deze originele, frisse en aromatische mousserende wijn leent zich perfect als aperitief. 

Productgroep
Lekker & lokaal
Zientje
Zientje

Zientje wordt gemaakt van Chardonnay-druiven, appels (Lola, Nicoter en Jonagold) en BIO-vlierbloesem, en bevat 8% alcohol. 

De naam 'Zientje' is een herinnering aan de arme bosbewoonster uit de 20ste eeuw die nabij de wijngaarden en appelbomen van het domein woonde, in het Hellegatbos. 

Productgroep
Lekker & lokaal
Quatre Cépages
Quatre Cépages

De Quatre Cépages wordt gemaakt van Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Meunier en bevat 12% alcohol. Het gaat hier om een frisse, minerale en zuivere witte wijn die bij frisse gerechten of als aperitief kan worden geschonken.

Productgroep
Lekker & lokaal
Pinot La Douve
Pinot La Douve

De Pinot La Douve wordt gemaakt van Pinot Gris, Pinot Meunier en Pinot Noir en bevat 12% alcohol. 

Deze wijn is een assemblage van Pinot-variëteiten.
De naam La Douve komt van de Douvevallei naast onze wijnvelden, waarin de rivier La Douve ontspringt.

Een frisse, aromatische en elegante wijn met lengte en spanning, die breed ingezet kan worden als aperitief, bij visgerechten of gevogelte.

Productgroep
Lekker & lokaal
Chardonnay
Chardonnay

De Chardonnay wordt 100% van Chardonnaydruiven gemaakt, en bevat 12% alcohol.

Een elegante verfijnde chardonnay die breed inzetbaar is met visgerechten in saus, met kreeft ...

Productgroep
Lekker & lokaal