Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

dble.v_profielfoto

dble.v (of dubbele v) is een Belgisch duurzaam label dat in 2019 opgericht werd. Het label biedt unieke, vrouwelijke en atypische kledingstukken aan die gemaakt zijn uit zorgvuldig geselecteerde ongebruikte (of vintage) grondstoffen. dble.v bevindt zich aan de samenvloeiing van het vakmanschap, het upcycle-proces en de slow fashion.

dble.v_profielfoto

Jan van Ruusbroeclaan 44
3080 Tervuren
België

Zaakvoerder(s):
Véronique Vandewalle
HIB Labelhouder sinds:
2020
Productgroepen:
Textiel
Volg ons via:

Producten

dble.v ontwerpt zijn eigen modellen, tekent zijn basis- en knippatronen. En in tegenstelling tot massaproductie, creëert dble.v "unieke" stukken, "100% handgemaakt", en met een minutieuze afwerkingen dankzij een verworven knowhow in de loop der jaren.

dble.v selecteert zorgvuldig mannenhemden, die niet meer gedragen worden. Hierbij gaat onze voorkeur van vezelsoort naar katoen. Aan de hand van deze ongebruikte grondstoffen maakt het label een nieuwe esthetiek met een hoekje af. dble.v zorgt met zijn atypische aanpak voor een positieve impact op het milieu. Deze duurzame benadering staat centraal in de aanpak van dble.v.

Met een duidelijk doel ontwerpt dble.v een tijdloze en hoogwaardige collectie die meerdere seizoenen gedragen kan worden. Met dit eco-verantwoordelijke initiatief en in tegenstelling tot de Fast Fashion wenst het label de consument aan te moedigen bij voorkeur kledij aan te kopen die de uitputting van natuurlijke hulpbronnen vermijdt.

Products Full
alice 3
Productgroep
Textiel
alice 1
Productgroep
Textiel
antoinette 30
Productgroep
Textiel
antoinette 24
Productgroep
Textiel
alice 11
Productgroep
Textiel
ambroise 1
Productgroep
Textiel