Confiserie Larmuseau zit al meer dan 100 jaar in het vak. Van confiseur over chocolatier en glacier tot biscuiterier. Al die tijd bleven we trouw aan traditie, authenticiteit en vakmanschap. Dat zie, ruik en proef je in onze ambachtelijke zoetwaren, waaronder onze fameuze sneeuwbal. Wist je dat VLAM onze sneeuwballen in 2009 erkende als Vlaams streekproduct? Je kan er dus zeker van zijn dat de sneeuwballen van Larmuseau heerlijk, authentiek en kwaliteitsvol zijn.
De inwoners van de Arteveldestad zijn het erover eens: Talamini schept al decennialang het lekkerste ijs van Gent. Talamini gekend sinds 1959 hanteert nog steeds de authentieke recepten voor Italiaans ijs. Talamini ijs bevat geen room, kleurstoffen of andere additieven. Om pure smaken te bekomen, voegt Talamini steeds vers fruit of pure smaakmakers toe, zoals cuberdon of speculoos.
Eeklostraat 114 B
9030 Gent
België
Producten
1913: De sneeuwballen zagen het licht in de Gentse confiseriefabriek Supra,
Confiserie-Chocolaterie-Biscuiterie van August Larmuseau die op zoek was naar
een betaalbaar alternatief voor de toen heel dure chocolade en zo ging de bal
aan het rollen.
1945: WOII raast voorbij en het land wordt overspoeld met goedkoop Nederlands
snoepgoed. De sluiting dreigt. Het verlangen naar de sneeuwbal houdt echter
stand, dus besloot August om toch door te gaan en de vele
namaaksneeuwballen met smaak en authenticiteit te overtreffen.
1950: Wanneer de zoon van August, Georges, de zaak overneemt, neemt het succes
opnieuw toe. Intussen zijn de sneeuwballen in elke dorpswinkel te verkrijgen.
Geen afgeronde rekening? Dan krijg je er nog enkele sneeuwballen bij. Een
gesmaakte pasmunt dus.
1982: De confiserie schuift opnieuw door van vader op zoon. Johnny wordt nieuwe
eigenaar en weet na 13 jaar als geen ander hoe je de perfecte sneeuwbal
maakt. Geen bewaarmiddelen of smaakverbeteraars, de sneeuwbal blijft een
puur seizoensproduct.
2013: Uiteindelijk is ook Johnny op zoek naar iemand die de sneeuwballen nieuw
leven wilt inblazen. Een jonge Gentenaar leert de kneepjes van het vak.
2015: Talamini en Larmuseau worden één.
Nu: Larmuseau & Talamini worden overgenomen door Joeri Pergoot die de traditionele recepturen verder zet.
In onze confiserie in Gent produceren we 6 soorten sneeuwballen: smeuïge wolkjes die ondergedompeld worden in chocolade en naargelang de smaak bestrooid met poedersuiker. De perfecte sneeuwbal kraakt als je erin bijt en smelt weg op je tong.
De ijsjes van Talamini zijn een echt begrip in Gent: huisgemaakt Italiaans ijs zonder toevoegingen of bewaarmiddelen, met melk in plaats van room.
Een nieuwe variant van sneeuwballen: cuberdon!
Een mix van twee typische Gentse producten.
Een heerlijke variant op de sneeuwballen: mokka!
Heerlijk op een koude winteravond.
Deze sneeuwbal met gezouten caramel moet je echt proeven!
Een Larmuseau sneeuwbal met een heerlijk vleugje van Baileys.
Nog een nieuwe variant: de kokos sneeuwballen.
Een winter zonder sneeuwballen, dat bestaat toch niet!
Een echt Larmuseau sneeuwbal kraakt wanneer je erin bijt en smelt weg op jouw tong.
De beste ijsjes van Gent!
Talamini biedt meer dan 25 smaken ijs aan. Keuze genoeg!
Ken jij ons ijssalon in de Maaltebruggestraat in Gent?
De enige echte sneeuwbal van Larmuseau!
Speciaal voor Valentijn: sneeuwhartjes van Larmuseau.
Herkennen jullie onze blauw & witte strepen?