Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Clint Stoffering
Clint Stoffering

Kloosterstraat 4
9240 Zele
België

Zaakvoerder(s):
Clint Van Hoorebeeck
HIB Labelhouder sinds:
2022
Productgroepen:
Decoratie
Interieur
Textiel

Producten

Louis XV clint stoffering

Je zou het niet verwachten, maar ik ben een pak jonger dan de meeste meubels die ik onder handen neem. Ik ben geboren in 1992 en ben al jaren gepassioneerd door ambachten. Oorspronkelijk studeerde ik af als schrijnwerker, maar daarop volgde al gauw een extra opleiding tot stoffeerder. Het ambacht van het stofferen wist mijn honger te stillen naar het echte handwerk. Het is dan ook een eeuwenoude stiel die ik met puur vakmanschap probeer in ere te houden. Dit vakmanschap staat garant voor duurzaamheid en kwaliteit.

Stofferen is een beroep dat je blijft leren. Elk meubel is weer een uitdaging. De verrassende zoektocht naar de juiste techniek en stof voor elk stuk: daar haal ik voldoening uit.

Ik ben wettelijk erkend als ambachtsman. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van mijn activiteit, het manuele aspect van mijn werk en mijn knowhow als ambachtsman.

Products Full
Louis XV clint stoffering
Ambacht

Als ambachtsman werk ik in de voetsporen van een eeuwenlange traditie aan stoffeerders. Hun technieken werden doorheen de tijd verfijnd en leven ook vandaag verder. Omdat respect voor het meubelstuk voor mij centraal staat, hecht ik er veel belang aan om deze traditie te respecteren. Aan elk meubelstuk dat door mijn handen gaat, wens ik waarde toe te voegen. Dat probeer ik te doen door mijn oog voor detail en perfectionistische afwerking, maar ook wat je niet kan zien speelt hierbij een rol.

Productgroep
Interieur