Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Cathedral

Handcrafted Guitar Cabinets

Cathedral

Klein Mechelen 18b - unit 16
2880 Bornem
België

Zaakvoerder(s):
Dries Greeve
HIB Labelhouder sinds:
09/12/2022
Productgroepen:
Vrije tijd
Volg ons via:

Producten

Cathedral Monk
Cathedral Priest
Cathedral Bishop
Cathedral Pope
Cathedral Flightcase
Cathedral Egoriser

Over Cathedral

Veel (bas)gitaristen zijn via versterkers, gitaren en effecten op zoek naar een specifieke sound. De luidsprekerkast of ‘cabinet’ is echter de meest onderschatte en tevens enige schakel die het uiteindelijke geluid voortbrengt. 

Cathedral bouwt dé cabinet die volledig voldoet aan je persoonlijke wensen op vlak van look, feel en speaker(combinatie). WGS, Celestion, Eminence en Jensen zijn slechts enkele namen uit het kwalitatieve aanbod waar Cathedral mee werkt. Eindresultaat is een customized cabinet, de perfecte symbiose tussen je speelstijl, muziekgenre en persoonlijke sound.

Handcrafted

Cathedral gelooft in de passie van een eeuwenoude ambacht: meubelbouwkunst. Het huidige marktaanbod is vaak van te lage kwaliteit of toch nét niet op je lijf geschreven. 

Daarom begon Dries Greeve als ervaren meubelbouwer, architect en fervent gitarist zijn eigen gitaar cabinet te bouwen. Cathedral is het kind van ervaring, passie en onvoorwaardelijke liefde voor muziek.

Products Full
Cathedral Monk
Cathedral Monk

De Monk huisvest één 10” of 12" speaker. De behuizing bestaat uit een combinatie van grenen en Baltisch berken multiplex. Optioneel is er de keuze voor massief grenenhout. Het standaard oversized model is gebouwd met een gesloten achterkant, maar kan zonder meerprijs met open rug voorzien worden. Elke Monk staat op stevige rubberen pootjes, heeft een ergonomisch leren handvat aan de bovenzijde en een locking Neutrik©mono input. De afwerking wordt volledig op je voorkeur afgestemd dankzij een ruim gamma aan houtkleuren, speakerdoeken, tolex, ... Je kan ook kiezen om jouw cabinet ‘ported’ te laten bouwen, dit betekent dat de cabinet voorzien is van nauwkeurig geplaatste openingen in de speakerplaat om de lage frequenties meer gehoor te geven.

Productgroep
Vrije tijd
Cathedral Priest
Cathedral Priest

De Priest huisvest twee 12" speakers. De behuizing bestaat uit een combinatie van grenen en Baltisch berken multiplex. Optioneel is er de keuze voor massief grenenhout. Het standaard oversized model gebouwd met een gesloten achterkant, maar kan zonder meerprijs met open rug voorzien worden. Bij de verticale versie heb je ook de keuze om de voorkant half schuin te laten bouwen voor een betere geluid projectie. Elke priest staat op stevige rubberen pootjes, heeft ergonomische stalen handvaten aan de zijkanten, een locking Neutrik©mono input en optionele afneembare wielen. De afwerking wordt volledig op je voorkeur afgestemd dankzij een ruim gamma aan houtkleuren, speakerdoeken, tolex, ... Je kan ook kiezen om jouw cabinet ‘ported’ te laten bouwen, dit betekent dat de cabinet voorzien is van nauwkeurig geplaatste openingen in de speakerplaat om de lage frequenties meer gehoor te geven.

Productgroep
Vrije tijd
Cathedral Bishop
Cathedral Bishop

De Bishop huisvest vier 12" speakers. De behuizing bestaat uit een combinatie van grenen en Baltisch berken multiplex. Het standaard oversized model is gebouwd met een gesloten achterkant, maar kan zonder meerprijs met open rug voorzien worden. Je kan de voorkant ook half schuin laten bouwen voor een betere geluid projectie. Elke bishop staat op stevige rubberen pootjes, heeft ergonomische stalen handvaten aan de zijkanten, een locking Neutrik©mono input en optionele afneembare wielen. De afwerking wordt volledig op je voorkeur afgestemd dankzij een ruim gamma aan houtkleuren, speakerdoeken, tolex, ... Je kan ook kiezen om jouw cabinet ‘ported’ te laten bouwen, dit betekent dat de cabinet voorzien is van nauwkeurig geplaatste openingen in de speakerplaat om de lage frequenties meer gehoor te geven.

Productgroep
Vrije tijd
Cathedral Pope
Cathedral Pope

De Pope huisvest zes 12" speakers. De behuizing bestaat uit een combinatie van grenen en Baltisch berken multiplex. Het standaard oversized model is gebouwd met een gesloten achterkant, maar kan zonder meerprijs met open rug voorzien worden. Elke pope staat op stevige rubberen pootjes, heeft ergonomische stalen handvaten aan de zijkanten, een locking Neutrik©mono input, heavy duty kantelwielen en kunststof rails op de rug. De afwerking wordt volledig op je voorkeur afgestemd dankzij een ruim gamma aan houtkleuren, speakerdoeken, tolex, ... Je kan ook kiezen om jouw cabinet ‘ported’ te laten bouwen, dit betekent dat de cabinet voorzien is van nauwkeurig geplaatste openingen in de speakerplaat om de lage frequenties meer gehoor te geven.

Productgroep
Vrije tijd
Cathedral Flightcase
Cathedral Flightcase

Tour je langs ’s werelds grootste podia? Of schuim je de lokale jeugdhuizen af? Je bestemming maakt uiteindelijk niet uit. Je muzikale uitrusting is je dierbaar, dus bescherm je deze optimaal met een flightcase. Een flightcase beschermt tegen krassen, blutsen en putten, maar ook tegen schokken, vuil, water en nonchalante roadies. 

De Cathedral Flightcase is standaard gebouwd uit 9mm berkenpultiplex en optioneel uit populier multiplex (minder gewicht). De afwerking stemt Cathedral volledig af op jouw voorkeur dankzij een ruim gamma aan houtkleur. Ook tolex bekleding is mogelijk. 

Elke flightcase wordt voorzien van stevige aluminium profielen. Bewapend met kwalitatieve vlindersloten, handvaten en wielen van Penn-Elcom©, kan je flightcase heus tegen een stootje! De binnenkant is bekleedt met 20mm dik schuim en 40mm aan de onderkant om een optimale bescherming te garanderen.

Productgroep
Vrije tijd
Cathedral Egoriser
Cathedral Egoriser

Is jouw frontman nogal klein, of heeft hij gewoon nood om wat hoger te staan op het podium? Dan is een Egoriser wat jouw band nodig heeft! Alle egorisers zijn gebouwd uit 12mm dik grenen multiplex voor een zo sterk mogelijk, maar draagbaar geheel en door de verdikte plint kunnen ze opgestapeld worden zonder van elkaar te schuiven. Aan de bovenkant zijn de egorisers voorzien van een robuuste roestvrij stalen rooster en kunnen voorzien worden van een rook en/of lichtmachine. Een optioneel plateau met wielen om jouw ego-risers op te plaatsen kan aangewezen zijn voor gemakkelijk transport.

Productgroep
Vrije tijd