Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

CARLOS KOFFIE

Koffie, thee, machines en (relatie)geschenken

Carlos koffie

Steenkaaistraat 9
9200 Dendermonde
België

HIB Labelhouder sinds:
10/2023
Productgroepen:
Lekker & lokaal

Producten

Mokka Royal met HIB-label
Ros Beiaard koffieblend

Ons Verhaal

In onze eigen ambachtelijke koffiebranderij in Dendermonde branden we met veel trots en aandacht voor het product, al 30 jaar overheerlijke koffie van de bovenste plank.

Sinds het ontstaan roostert Carlos Koffie koffiebonen volgens de ‘slowroast’ brandmethode. En dat proef je!
Deze arbeidsintensieve manier van roosteren duurt iets langer, maar garandeert een zeer egaal brandproces. Zo komen de zachte smaak en het aroma optimaal tot hun recht.

Naast koffie focussen we ons op thee. Zo hebben we wel 100 soorten thee in ons aanbod. Van Oolong thee uit China, Chai thee uit India tot heerlijke fruit- en kruideninfusies die we zelf samenstellen. Bij ons kom je ook op theevlak zeker aan je trekken.

Een bezoek aan de fabriekswinkel is een heerlijk geurende activiteit. Je wordt verwelkomd met een glimlach en alles wordt voor jou vers verpakt. Wees welgekomen in onze koffiebranderij!

Ook als bedrijf kan je bij ons terecht voor koffie, thee, machines, ... Wij houden van een persoonlijke aanpak die eerlijkheid en service vooropstelt. Wist je dat je bij ons ook terechtkan voor (relatie)geschenken? Al onze geschenkboxen zijn personaliseerbaar. Naast onze koffie en thee vind je heel wat lokale zoetigheden terug in onze cadeaus. 
 

 

Products Full
Mokka Royal met HIB-label
Mokka Royal

Lekkere blend met noten van chocolade en hazelnoot. De blend bestaat uit enkel Arabica koffies, vooral uit Zuid-Amerika. Wat zorgt voor een zachte koffie met een lichte aciditeit. Zeer goed te combineren met melk voor latte, cappuccino of koffie verkeerd.

Onze absolute bestseller! Zin om te proeven? Klik hier!

Sinds juni/2024 hebben wij voor deze koffieblend, de Mokka Royal, onze Délice Noir en Ros Beiaard koffie ook het label 'Streekproduct' ontvangen. 

Productgroep
Lekker & lokaal
Ros Beiaard koffieblend
Ros Beiaard

Koffieblend ter ere van ons Dendermonds Peirt! Even karaktervol als het Ros Beiaard, zacht in afdronk.

Karaktervolle evenwichtig uitgebalanceerde koffie met aangename toets van noten.

Ideaal voor de Dendermondenaar met een hart voor het Ros Beiaard!
Of voor mensen die houden van tradities en een lekker kopje koffie ;) 

Productgroep
Lekker & lokaal
Workshops

Elk jaar organiseren we meerdere workshops rond koffie en thee.
De workshops zijn aangepast aan het seizoen. Net voor de zomervakantie kan je bij ons terecht voor workshops rond ijskoffie en thee.
In het najaar organiseren we tea-tastings. Tijdens deze sessies maak je kennis met onze verschillende soorten thee. Zowel de klassieke smaken, die vast in het assortiment zitten, als de limited edtion theetjes uit de eindejaarscollectie.

De workshops en tastings zijn apart te boeken voor privégroepen vanaf 10 personen.